Pory z ryżem – prasorizo (πρασόρυζο)

Pory z ryżem – prasorizo (πρασόρυζο)

I kolejny prosty, jednogarnkowy przepis z greckiego podwórka 🙂

Potrzebujemy:

pory (dużo) oczywiście 😉

cebulę

ryż

marchewkę

paprykę (ewentualnie)

oliwę domową

seler naciowy

koncentrat pomidorowy i pomidory

sól, pieprz

Pory i cebulę kroimy na małe kawałki (ale nie za drobne) i podsmażamy na oliwie. Następnie dolewamy wodę i dodajemy pozostałe składniki (te co trzeba pokrojone) i dodajemy do garnka. Oprócz ryżu. Gotujemy uważając na wodę. Jak składniki trochę zmiękną dodajemy ryż. Od tej pory często mieszamy uważając na wodę.

Smacznego Monika & Φανή

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *