Sałatka wiosenna z krewetkami

Sałatka wiosenna z krewetkami

Garść rukoli

1 czerwona cebula

1 słodki pomidor

200 g krewetek koktajlowych

10 cm białej części pora

Mały pęczek pietruszki

4 łyżki oliwy domowej

1 łyżka octu winnego

1 ząbek czosnku

Szczypta soli

Posolone krewetki podsmażamy ok 4 min. na rozgrzanej oliwie domowej (1 łyżka) na patelni z posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie rukolę rwiemy na mniejsze listki. Pomidory kroimy na małe kawałki. Pora i cebulę kroimy w plasterki. Pietruszkę siekamy. Układamy na talerzu i polewamy resztą oliwy i       octem winnym.

Smacznego Magda

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *